اگر می خواهید در ماه رمضان تشنگی و کم آبی اذیت تان نکند این نوشیدنی را حتما امتحان کنید.
برای
کاهش عطش و تشنگی، در ایام روزه داری ۱۴ عدد آلو بخارا را در یک پارچ آب
بریزید و یک قاشق غذاخوری خاکشیر و نصف لیوان لیموترش را در آن حل و میل
کنید.
روزه، خانه تکانی برای جسم و روح است که در
بعد جسمی باعث نظافت سلول های بدن می شود. روزه گرفتن، باعث از بین رفتن
اضطراب، دلهره و افسردگی می شود و حس اعتماد به نفس و اعتدال عصبی را در
انسان تقویت می کند. روزه زمانی باعث جلوگیری از امراض خواهد شد که در زمان
سحری و افطار به میزان صحیح و کامل غذا خورده شود و فرد کم خوری یا پرخوری
نکند.
زمان افطار نیز حتما
از آب گرم، شیر گاو تازه کم چرب، خرما و حلوای خرمایی استفاده کنید.خوردن
خربزه و سیب شیرین به هضم بهتر غذا کمک خواهد کرد.
پارهای از اعضای پیکره شکوهمند طبیعت همچون درخت، جنگل و مرتع و به طور کلی گیاهان نقش حساستری در زندگی انسان دارند. اگر پوشش گیاهی از بین برود، زندگی آدمی نیز رو به نابودی می رود.
خرما (رطب) درخت خرما (نخل)
کلمه نخل، نخله و نخیل در بیست آیه از قرآن آمده است. در هشت آیه نخل به تنهایی ذکر شده و در دوازده آیه دیگر در جمع میوه هایی مانند زیتون، انار و انگور ذکر گردیده است.
افزون بر کلمه نخل، نام نوعی خاص از درخت خرما به نام «لینة» در سوره حشر آمده است. (1) از رطب نیز در سوره مریم یاد شده است. (2)
واژه «قطمیر» به معنای چیز بی اهمیت که در لغت به معنای پوست نازک بین خرما و هسته آن است، دو بار، (3) واژه «نوی» به معنای هسته هر میوهای از جمله خرماست، (4) کلمه «عرجون» به معنای چوب هلالی شکل خرما که خشک شده و به شکل داس درآمده (5) و نیز واژه «مسد» به معنای لیف خرما (6) از دیگر واژههای در ارتباط با خرماست که در قرآن به کار برده شده است.
نوشیدنی درست شده از خرما را نیز قرآن رزق نیکو نامیده (7) و آدمیان را به اندیشه در خوشههای به هم چیده خرما و گوناگونی انواع آن فرا خوانده (8) و از آنان خواسته است از اسراف و زیاده روی بپرهیزند. (9)
همچنین باغ های سرسبز خرما را از آیات الهی به شمار آورده (10) و خرما را میوه بهشتی معرفی کرده است. (11)
خیار (قثاء)
خداوند در ماجرای بنی اسرائیل که به یک غذا قناعت نکردند، از خیار یاد کرده است. (12)
ریحان
قرآن دو بار از آن یاد کرده است: یک بار در شمار نعمتهای الهی در دنیا (13) و دیگر بار به عنوان نعمت بهشتی که به مقربان داده میشود. (14)
علامه طباطبایی مینویسد: ریحان در این آیه به معنای رزق و روزی است و گفته شده مقصود، گیاه خوشبوی بهشتی است که به سراغ چنین انسانی می آوردند و او پس از استشمام آن جان میدهد. (15)
زقوم
درختی در دوزخ است که قرآن سه بار از آن یاد کرده و میوههای آن را به سر شیاطین تشبیه کرده (16) و آن را غذای گنهکاران معرفی کرده است که همانند مس درون شکمها میجوشد. (17)
این درخت از اعماق جهنم میروید (18) که گمراهان و تکذیب کنندگان شکم خود را از آن انباشته میکنند. (19)
زنجبیل
یک بار از آن یاد شده و آن را آمیزه نوشیدنی بهشتیان معرفی کرده است. (20)
دهخدا ضمن اینکه زنجبیل را چشمه بهشتی معرفی میکند، آن را به شراب نیز ترجمه و نیز بیان میکند زنجبیل ریشه گیاهی معروف است که در مازندران، عمان، یمن و هندوستان یافت شده و بوی آن معطر و مطبوع بوده و طعمش گرم است. (21)
زیتون
شش بار در قرآن به کار رفته است. یک بار غیر مستقیم به درختی اشاره شده که در کوه سینا میروید و روغن میدهد. (22)
نام این درخت دو بار به تنهایی و پنج بار همراه با دیگر میوهها همچون خرما، انار، انگور و انجیر به کار رفته است.
قرآن رویش زیتون را از نشانههای خداوندی معرفی کرده (23) و درخت زیتون مبارک دانسته شده (24) و به آن سوگند یاد شده است.(25)
سدر
قرآن چهار بار از این واژه و نیز واژه سدرة استفاده کرده است. یک بار در بیان سرگذشت قوم سبأ که در اثر ناسپاسی باغ هایشان نابود شد و تنها مقداری سدر برایشان باقی ماند. (26)
دیگر بار سخن از بهشت و بهشتیان است که در سایه درخت سدر در بهشت قرار میگیرند (27) و دو بار نیز در سدرة المنتهی آمده است. (28)
سیر(فوم)
در ماجرای بنیاسرائیل و درخواستشان از حضرت موسی از آن یاد شده است.(29)
طوبی
یک بار در قرآن بیان شده است که بهشتیان از آن بهرهمندند. (30)
اگرچه طوبی به معنای بهترین یا پاکیزه ترین میباشد و شاید مفهوم آن این است که بهشتیان از بهترین و پاکیزه ترین نعمتها، دوستان، زندگی و بهترین الطاف الهی برخوردارند.
عدس
در ماجرای بنیاسرائیل از آن یاد شده است.(31)
کدو (یقطین)
در ماجرای نجات حضرت یونس(علیه السلام) از شکم ماهی از آن نام برده شده که پس از بیرون آمدن از شکم ماهی، بر فراز سرش بوته کدویی رویاند تا از تابش آفتاب در امان باشد. (32)
گز(أثل)
یک بار در قرآن و در ماجرای قوم سبأ آمده که پس از سیل ویرانگر از باغهای با طراوت آنان جز مشتی گیاه تلخ و اندکی گز و سدر نماند. (33)
مسواک(خمط)
یک بار در قرآن آمده است. فاروقی مینویسد: در ماجرای سیل قوم سبأ که باغهایشان نابود شد، تنها درختان تنومند اراک یا مسواک(خمط) و گز(اثل) و سدر (سدر لبنانی) باقی ماند.
برخی خمط را گیاهی با میوههای تلخ و برخی درخت مسواک معرفی کردهاند. (34)
موز(طلح)
یک بار در قرآن آمده و بیان شده که بهشتیان از درخت موزی که میوهاش بر یکدیگر چیده شده، برخوردارند. (35)
پینوشت:
1. حشر: 5.
2. مریم: 25.
3. فاطر: 13.
4. انعام: 95.
5. یس: 39.
6. مسد: 5.
7. نحل: 67.
8. رعد: 4؛ انعام: 99؛ ق: 10.
9. انعام: 141.
10. یس: 34.
11. الرحمن: 68.
12. بقره: 61.
13. الرحمن: 12.
14. واقعه: 89.
15. المیزان، ج19، ص 159.
16. صافات: 65.
17. دخان: 45 ـ 44.
18. صافات: 66.
19. واقعه: 53.
20. انسان: 17.
21. دهخدا، ذیل واژه زنجبیل.
22. مومنون: 20.
23. نحل: 11.
24. نور: 35.
25. ین: 1.
26. سبأ: 16.
27. واقعه: 28.
28. نجم: 16 ـ 14.
29. بقره: 61.
30. رعد: 29.
31. بقره: 61.
32. صافات: 146.
33. سبأ: 16.
34. گیاهان در قرآن، ص 67.
35. مجمعالبیان، ج4، ص 386.
چرا می گوییم "بزنم به تخته"، نمی گوییم "ماشاءالله"
در زمان افطار نیز باید یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود, مثلاً مقداری حلیم که به آن کمی عسل اضافه شده باشد به همراه یک لیوان شیر یا چای کم رنگ گزینه مناسبی است یا جایگزین عسل نوشیدنی مورد اشاره با خرما صرف شود.
از نیم ساعت پس از وعده افطار نوشیدن جرعه جرعه مایعات البته نه یکباره شروع شود و از یک ساعت پس از آن مصرف میوه و سبزیجات به دلیل بالا بودن فیبر و تامین ویتامینهای محلول در مایع ضرروی است, فیبر به دلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب میکنند در این دوران کاربردی هستند.
برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان, برنج, ماکارونی یا سیب زمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها یا سفیده تخم مرغ, سالاد و ماست کم چرب در برنامه غذایی لحاظ شود.
در طول افطار تا سحر باید به ازای هر 20 کیلوگرم از وزن بدن حدود 700 سی سی تا یک لیتر مایعات مصرف شود تا بدن با کم آبی مراجعه نشود زیرا سلولهای بدن در محیط کم آبی دچار صدمه و اکسید شدن میشوند که بحث کامل آن در این بحث نمیگنجد.
برخی از خوراکی های خیلی خوشمزه ای که هر روز می خوریم علاوه بر ویتامین و خاصیت هایی که برای بدن انسان دارند، در زندگی آدم ها هم نقش های جالبی ایفا می کنند.
مثلا می توان از پوست موز برای برق انداختن و سفید کردن دندان ها استفاده کرد. یا از همین پوست موز برای برق انداختن ظروف نقره بهره گرفت. آشنایی با این میوه ها و خوراکی ها که خیلی خوب می توانند جای مواد شوینده شیمیایی را بگیرند، خالی از لطف نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا بگوییم به جای شوینده های چند منظوره از چه ماده خوراکی استفاده کنید.
1. روغن زیتون
اگر تابه چدنی شما از ریخت افتاده و
به نظرتان دیگر پاک نمی شود، یک بار با روغن زیتون آن را تمیز کنید تا
متوجه شوید هنوز کارایی دارد. مخلوط روغن زیتون و نمک نتیجه بهتری دارد.
2. چای کیسه ای
چای کیسه ای که استفاده شده را نیز
دور نریزید. از آن می توانید به عنوان براق کننده سطح چوب بهره بگیرید.
بعلاوه، چای کیسه ای برای دور کردن خستگی چشم ها نیز مفید است.
3. پوست موز
تقریبا همه عادت داریم پوست موز را
دور می اندازیم. اما از این پس این کار را نکنید. پوست موز را پوره و له
کنید، با کمی آب مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را روی ظروف نقره بکشید تا
ظرف ها حسابی برق بیفتند.
4. لیموترش
برای از بین بردن بوی بد سطل زباله،
یک قاچ لیموترش کف آن قرار دهید. از نیمه دیگر لیموترش نیز برای شستن سطح
سینک و شیرآلات استفاده کنید تا هم عطر خوب به آن بدهد و هم سمزدایی کند.
5. خیار
خیار علاوه بر طعم خوب، پاک کننده
خوبی هم هست. از این میوه می توانید برای پاک کردن لکه های دیوار یا لکه
های روی استیل استفاده کنید.
6. گردو
برای از بین بردن جای خراش روی چوب از
مغز گردو استفاده کنید. روی جایی که خراشیده شده است، مغز گردو بمالید،
روغن موجود در آن موجب بهبود سطح چوب می شود.
7. نشاسته ذرت
وقتی مایعی روی فرش می ریزد، روی آن
نشاسته ذرت بریزید. به مدت 30 دقیقه به حال خود رها کنید و سپس جاروبرقی
بکشید و اثر جادویی این آرد را ببینید.
8. نمک
نمک بهترین چاره برای از بین بردن
پوسیدگی از سطح فلزات است. نمک را با کمی آب لیموترش مخلوط کنید یا خمیر به
دست بیاید. سپس آن را روی سطح فلز بمالید تا همه آثار بد آن از بین برود و
فلز دوباره براق شود.
9. پودر قهوه
پودر قهوه در از بین بردن بوهای
نامطبوع معجزه می کند. مقداری از آن را کف کیسه زباله بریزید تا همه بوهای
نامطبوع را جذب کند. همچنین برای از بین بردن بوی غذا در یخچال نیز یک کاسه
از پودر قهوه را در یخچال قرار دهید تا همه بوها را به خود بگیرد.
10. نان تست بیات شده
برای پاک کردن تیغه های آسیاب، از نان
تست استفاده کنید. این نان همه مواد و بوهای باقی مانده در دستگاه را به
خود جذب می کند. برای پاک کردن خرده شیشه شکسته شده نیز مناسب است.