دین وزندگی

اگر : هدفی برای زندگی دلی برا دوست داشتن وخدایی برای پرستش داری خوشبختی با آرزوی خوشبختی برای همه ی همکاران و دانش آموزان عزیزم

دین وزندگی

اگر : هدفی برای زندگی دلی برا دوست داشتن وخدایی برای پرستش داری خوشبختی با آرزوی خوشبختی برای همه ی همکاران و دانش آموزان عزیزم

الهى ! بحق خودت حضورم ده و از جمال آفتاب آفرینت نورم ده.
الهى ! راز دل را نهفتن دشوار است و گفتن دشوارتر.
الهى ! یا من یعفو عن الکثیر و یعطى الکثیر بالقلیل از زحمت کثرتم وارهان و رحمت وحدتم ده.
الهى ! سالیانى مى‏پنداشتم که ما حافظ دین توایم استغفرک اللهم در این لیلة الرغائب هزار و سیصد و نود فهمیدم که دین تو حافظ ما است احمدک اللهم.
الهى ! چگونه خاموش باشم که دل در جوش و خروش است و چگونه سخن گویم که خرد مدهوش و بیهوش است.
الهى ! ما همه بیچاره ایم و تنها تو چاره اى و ما همه هیچکاره ‏ایم و تنها تو کاره اى.
الهى ! از پاى تا فرقم در نور تو غرقم یا نور السموات و الارض انعمت فزد.
الهى ! شان این کلمه کوچک که به این علو و عظمت است پس یا على یا عظیم شان متکلم اینهمه کلمات شگفت لا تتناهى چون خواهد بود.
الهى ! واى بر من اگر دانشم رهزنم شود و کتابم حجابم.
الهى ! چون تو حاضرى چه جویم و چون تو ناظرى چه گویم.
الهى ! چگونه گویم نشناختمت که شناختمت و چگونه گویم شناختمت که نشناختمت...
هی دل چگونه کالای است که شکسته آن را خریداری و فرموده ای پیش دل شکسته ام.
الهی عاقبت چه خواهد شد و با ابد چه بایدکرد
الهی همه از تو دوا خواهند حسن از تو درد خواهد.
الهی اگر تقسیم شود به من بیشتر از این که دادی نمی رسد فلک الحمد.
الهی ما را یارای دیدن خورشید نیست،دم از دیدن خورشید آفرین چون زنیم.
الهی همه گویند بده حسن گوید بگیر.
الهی از نماز و روزه ام توبه کردم به حق اهل نماز و روزه ات توبه این نا اهل را بپذیر.
الهی به فضلت سینه بی کینه ام دادی بجودت شرح صدرم عطا بفرما.
الهی اگر چه درویشم ولی داراتر از من کیست که تو دارائی منی.
الهی دندان دادی نان دادی، جان دادی جانان بده.

الهی در سر خمار تو دارم و در دل اسرار تو دارم و بر زبان اشعار تو
الهی اگر گویم ستایش و ثنای تو گویم و اگر جویم رضای تو جویم
الهی اگر طاعت بسی ندارم اندر دو جهان جز تو کسی ندارم .

الهی در سر خمار تو دارم و در دل اسرار تو دارم و بر زبان اشعار تو
الهی اگر گویم ستایش و ثنای تو گویم و اگر جویم رضای تو جویم
الهی اگر طاعت بسی ندارم اندر دو جهان جز تو کسی ندارم .
الهی ظاهری داریم بس شوریده و باطنی داریم بخواب غفلت آلوده و دیده ای پر آب گاهی در آتش می سوزیم و گاهی در آب دیده غرق .

طبقه بندی موضوعی

احادیث و روایاتی در مورد عطر

چهارشنبه, ۹ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۴ ب.ظ


1- رسول خدا(ص) به علی (ع) فرمود: یا علی بر تو باد که هر جمعه خود را خوشبو کنی، زیرا این عمل از سنّت من است و تا زمانی که بوی آن از تو نمایان باشد برایت حسنه می‌نویسند.

2-  رسول خدا(ص) عثمان بن مظعون فرمود: عطر را کنار نگذار زیرا فرشتگان بوی خوش مؤمن را می‌بویند، بنابر این دست‌کم در روز جمعه از بوی خوش استفاده کن.

3- امام صادق (ع) می‌فرماید: دو رکعت نماز با عطر بهتر از هفتاد رکعت نماز کسی است که عطر نزده است.

4- حضرت رسول (ص) هنگام مسافرت شش چیز را با خود همراه داشت: شیشه‌ی عطر، آینه، شانه، مسواک، سرمه‌دان، قیچی.

5- امام صادق (ع) می‌فرماید: هر کس به سر و روی مسلمانی عطر بزند، خدای عزّوجل در مقابل هر مویی، نوری برای او در روز قیامت قرار می‌دهد.

6- امام صادق (ع) می‌فرماید: (الرُّیحُ الطَّیِّبَةُ تَشُدُ العَقلَ وَ تَزِیدُ فِی البَاه) بوی‌خوش عقل را استوار و بر توان جنسی می‌افزاید.

7- امام علی (ع) می‌فرماید: به کار بردن بوی خوش و... از موجبات سرور و شادمانی است.

8- پیامبر اکرم (ص): گل نرگس را هر روز یک مرتبه، نتوانستید هر هفته یک مرتبه، نتوانستید هر ماه و یا حداقل هرچند مدت یک مرتبه ببویید زیرا در قلب یک ریشه‌ای از جنون و برص است که بوییدن آن این امراض را از بیخ می‌کند.

9- پیامبر اکرم (ص): گلاب به آبرو و رونق انسان می‌افزاید و فقر را می‌برد

10- پیامبر اکرم (ص) : برای مردان بهترین عطر آنست که بویش آشکار و رنگش پنهان باشد و برای زن بهترین عطر آنست که رنگش عیان و بویش پنهان باشد

11- امام صادق (ع) : رسول خدا(ص)  بیش از آنچه برای خوراکی و طعام خرج کند، در راه عطریات خرج می‌کرد و هیچ‌گاه هدیه‌ای را که عطر بود، رد نمی‌فرمود

الگو بودن حضرت رسول (ص) برای انسان‌ها، بدون هیچ تردیدی از سوی خداوند تایید شده است. به همین دلیل، امت محمدی باید ایشان را الگوی خویش در تمام کردارشان قرار دهند. یکی از عادات این الگوی نمونه، معطر بودن ایشان است.


روغن های معطر
عطر زدن در هر روز

امام کاظم (علیه‌السلام) می‌فرماید: شایسته است که مرد، هر روز از بوی خوش استفاده کند و ...(4)

یک روز در میان

رسول خدا (صلّی‌الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: دوستم جبرئیل به من گفت: یک روز در میان خود را معطر ساز و این کار در روزهای جمعه ترک نشود. (5)

روز جمعه

رسول خدا به علی (علیه‌السلام) فرمود: یا علی، بر تو باد که هر جمعه خود را خوشبو کنی، زیرا این عمل از سنّت من است و تا زمانی که بوی آن از تو نمایان باشد برایت حسنه می‌نویسند. (6) عثمان بن مظعون به رسول خدا عرض کرد: می‌خواهم استفاده از عطر [و چند چیز دیگر] را کنار بگذارم. رسول خدا فرمود: عطر را کنار نگذار، زیرا فرشتگان بوی خوش مۆمن را می‌بویند، بنابراین دست‌کم در روز جمعه از بوی خوش استفاده کن. (7)

پس از وضو

امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: برای رسول خدا (صلّی‌الله علیه و آله و سلم)، مشکدانی از قلع بود که پس از هر وضو، بلافاصله آن را به دست گرفته، خود را خوشبو می‌ساخت. (8)

نکته: در آداب وضو گرفتن وارد شده است که پس از اتمام وضو، بوی خوش استعمال کنی تا علاوه بر طهارت معنوی، ظاهرت نیز خوشبو باشد. (9)

هنگام نماز

امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرماید: (اَنَّ الصَّلوةَ مُتَطَیِّب اَفضَلُ مِن سَبعینَ صَلاةً به غیرِ طَیِّب) (10) دو رکعت نماز با عطر، بهتر از هفتاد رکعت نماز کسی است که عطر نزده است.

امام خمینی (ره) همیشه هنگام نماز از عطر و بوی خوش استفاده می‌کردند و شاید بدون بوی خوش، به نماز نایستاده بودند. حتی در نجف هم که نماز را در پشت بام منزل می‌خواندند، همیشه عطری به همراه خود می‌بردند. (11)

امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرمایند: دو رکعت نماز با عطر، بهتر از هفتاد رکعت نماز کسی است که عطر نزده است.

موقع روزه داری

امام صادق (علیه‌السلام) هرگاه روزه داشت، به خود عطر زده می‌فرمود: (الطیب تحفة الصائم) (12) بوی خوش، تحفه‌ی روزه‌دار است. امام صادق (علیه‌السلام): هر که در حال روزه، اولِ روز خود را با عطری خوشبو کند، هیچ‌گاه عقل خود را از دست نمی‌دهد. (13) نکته: یعنی تندخویی که از لوازم گرسنگی و تشنگی است، به سبب بوی خوش از او دور می‌گردد.

ماه رمضان

امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرماید: هر کس در روز اول ماه رمضان یک کف گلاب به صورت بریزد، در آن روز از خواری و پریشانی، ایمن گردد و هر که یک کف گلاب به سرش بریزد، در آن سال از مرض سرسام ایمنی یابد. (14)

موقع زیارت

از جمله آداب زیارت این است که زوار محترم به هنگام زیارت، لباس تمیز و مناسب بپوشند و خود را خوشبو کنند و ... (16)

عید نوروز

امام صادق (علیه‌السلام) برای نوروز اعمالی را به معلی‌بن‌خنیس آموخت و به او فرمود: چون روز نوروز شود، غسل کن و خود را کاملاً خوشبو کن. (17)

هنگام مسافرت

حضرت رسول (صلّی‌الله علیه و آله و سلم) هنگام مسافرت، شش چیز را با خود همراه داشت: شیشه‌ی عطر، آینه، شانه، مسواک، سرمه‌دان، قیچی. (18)

موقع بیماری

امام خمینی (ره) در حالی که در بیمارستان بستری بودند و سرم به ایشان وصل بود هم مستحبات زیر را ترک نکردند: تلاوت قرآن، شانه، عطر و ... (19)

پیامبر (ص) می‌فرمایند: هرگاه به یکی از شما گلی دادند، پس آن را ببوید و بر چشمانش بگذارد که آن از بهشت است، پس هرگاه گلی به شما هدیه دادند، آن را رد نکنید.

محل‌های استفاده از عطر

محل استفاده از عطر هر کجای بدن می‌تواند باشد، اما برای استشمام بهتر بوی عطر بهتر است آن را در نقاط نبض‌دار بدن مانند: مچ دست، پشت گوش‌ها، گردن، زیر بازو، محل خم شدن ساعد و بازو، و پشت زانوها استفاده کرد. چون جریان خون قوی و پوست گرم‌تر می‌باشد، بنابراین به تبخیر عطر کمک می‌کند. (البته باید حساسیت محل مورد نظر را در نظر گرفت) در روایات هم چنین آمده است:

1- شارب: حضرت علی (علیه‌السلام) می‌فرماید: عطر به شارب زدن از اخلاق پیامبران و احترام کرام‌الکاتبین است. (20)

2- محاسن: رسول خدا (صلّی‌الله علیه و آله و سلم) زیاد از عطریات استفاده می‌کرد به طوری که اثر آن در محاسن و سر مبارکش پیدا بود. (21)

3- گودی گردن: حسن بن جهم می‌گوید: خدمت امام رضا (علیه‌السلام) رسیدم، ظرفی نزد من آورد که در آن مشک بود. خطاب به من فرمود: از این مشک بردار و بر خود بمال. مقداری برداشتم و بر خود مالیدم. فرمود: مقداری دیگر بردار و بر گودی پایین گردن بمال. (22)

4- سجده‌گاه: امام رضا (علیه‌السلام) فرمود: (کانَ یَعرِفُ مَوضِعَ سُجُودِ اَبِی‌عَبدِالله به طیبِ رِیحَه) جایگاه سجده امام صادق (علیه‌السلام) از بوی عطر آن‌جا شناخته می‌شد. (23)

5- محل نماز: عایشه می‌گوید: پیامبر به ما فرمان داده بود تا در خانه‌ها، جایگاه نمازی بسازیم و آن را پاکیزه و خوشبو کنیم. (24)

معطر
آداب بوییدن و استشمام

مالک جهنی روایت کرده است، گلی را به حضرت امام جعفر صادق (علیه‌السلام) دادم، ایشان گرفتند و بوییدند و بر دو دیده گذاشتند و سپس فرمودند: هر که گلی را بگیرد و ببوید و بر دیده‌ها بگذارد و بگوید (اللهم صلّ علی محمد و آل محمد) هنوز گل را بر زمین نگذاشته، گناهانش آمرزیده می‌شود. (25)

و در روایت دیگری به همین مضمون امام علی‌النقی هادی (علیه‌السلام) فرمودند: هر که گلی را ببوید و بر چشمانش بگذارد و صلوات بر محمد و آل محمد بفرستد، حق‌تعالی برای او به قدر بیابان عالج که مابین مکه، شام و عراق کشیده شده است حسنه بنویسد و به عدد ریگ بیابان، از گناهان او بزداید. (26)

پیامبر (صلّی‌الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: هرگاه به یکی از شما گلی دادند، پس آن را ببوید و بر چشمانش بگذارد که آن از بهشت است، پس هرگاه گلی به شما هدیه دادند، آن را رد نکنید. (27)

و نیز می‌فرماید: هر کس گلاب را به صورت بمالد، در آن روز پریشانی و بدحالی به او نرسد و هنگامی که گلاب را به صورت و دست‌ها می‌مالد، حمد خدای را بکند و صلوات بر محمد و آل او بفرستد. (28)

الگوی معطر

(لَقَد کَانَ لَکُم فِی رَسولِ اللهِ اُسوَةٌ حَسَنَه) (29) الگو بودن حضرت رسول (صلّی‌الله علیه و آله و سلم) برای انسان‌ها، بدون هیچ تردیدی از سوی خداوند تایید شده است. به همین دلیل، امت محمدی باید ایشان را الگوی خویش در تمام کردارشان قرار دهند. یکی از عادات این الگوی نمونه، معطر بودن ایشان است.

-‌ پیامبر خدا آن قدر معطر می‌زیست که هرگاه از کوچه و گذرگاهی می‌گذشت، پس از عبورش، آنان که از آن مسیر می‌گذشتند از رایحه‌ی خوشِ برجای مانده، می‌دانستند که پیامبر از این کوچه گذشته است. (30)

- آنقدر عطر و مواد خوشبوکننده بر سر و صورت خود می‌زد که گاهی جلوه و براقی آن در موهای سرش پیدا بود. با مشک و عنبر خود را خوشبو می‌ساخت، گاهی هم با عود و غالیه خود را معطر می‌کرد. (31)

- هیچ‌گاه هدیه‌ای را که عطر بود، رد نمی‌فرمود. (32)

- بیش از آنچه برای خوراکی و طعام خرج کند، در راه عطریات خرج می‌کرد. (33)

- هرگاه عطری به او عرضه می‌شد، از آن استفاده می‌کرد و می‌فرمودند: بوی آن خوش است، سنگینی هم ندارد. استفاده از بوی خوش را همیشه دوست داشت و از آن لذت می‌برد. (34)

- از بوی نیکویش همه او را می‌شناختند، حتی وقتی نزد فاطمه (علیهاالسلام) خود را با کساء یمانی پوشانده بود، وقتی حسنین هر کدام به ترتیب وارد خانه می‌شوند، پس از سلام به مادر عرض می‌کنند: (إنّی أشَمُّ عِندَکِ رائِحَةً طَیِبَه کَأَنَّها رائِحَةُ جَدّی رَسول الله) من بوی خوشی احساس می‌کنم، گویا بوی جدم رسول خدا می‌باشد. (35)

 

  • طاهره نظیفی

نظرات  (۱)

  • طراحی سایت در مشهد
  • ممنونم عالی بود

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی