دین وزندگی

اگر : هدفی برای زندگی دلی برا دوست داشتن وخدایی برای پرستش داری خوشبختی با آرزوی خوشبختی برای همه ی همکاران و دانش آموزان عزیزم

دین وزندگی

اگر : هدفی برای زندگی دلی برا دوست داشتن وخدایی برای پرستش داری خوشبختی با آرزوی خوشبختی برای همه ی همکاران و دانش آموزان عزیزم

الهى ! بحق خودت حضورم ده و از جمال آفتاب آفرینت نورم ده.
الهى ! راز دل را نهفتن دشوار است و گفتن دشوارتر.
الهى ! یا من یعفو عن الکثیر و یعطى الکثیر بالقلیل از زحمت کثرتم وارهان و رحمت وحدتم ده.
الهى ! سالیانى مى‏پنداشتم که ما حافظ دین توایم استغفرک اللهم در این لیلة الرغائب هزار و سیصد و نود فهمیدم که دین تو حافظ ما است احمدک اللهم.
الهى ! چگونه خاموش باشم که دل در جوش و خروش است و چگونه سخن گویم که خرد مدهوش و بیهوش است.
الهى ! ما همه بیچاره ایم و تنها تو چاره اى و ما همه هیچکاره ‏ایم و تنها تو کاره اى.
الهى ! از پاى تا فرقم در نور تو غرقم یا نور السموات و الارض انعمت فزد.
الهى ! شان این کلمه کوچک که به این علو و عظمت است پس یا على یا عظیم شان متکلم اینهمه کلمات شگفت لا تتناهى چون خواهد بود.
الهى ! واى بر من اگر دانشم رهزنم شود و کتابم حجابم.
الهى ! چون تو حاضرى چه جویم و چون تو ناظرى چه گویم.
الهى ! چگونه گویم نشناختمت که شناختمت و چگونه گویم شناختمت که نشناختمت...
هی دل چگونه کالای است که شکسته آن را خریداری و فرموده ای پیش دل شکسته ام.
الهی عاقبت چه خواهد شد و با ابد چه بایدکرد
الهی همه از تو دوا خواهند حسن از تو درد خواهد.
الهی اگر تقسیم شود به من بیشتر از این که دادی نمی رسد فلک الحمد.
الهی ما را یارای دیدن خورشید نیست،دم از دیدن خورشید آفرین چون زنیم.
الهی همه گویند بده حسن گوید بگیر.
الهی از نماز و روزه ام توبه کردم به حق اهل نماز و روزه ات توبه این نا اهل را بپذیر.
الهی به فضلت سینه بی کینه ام دادی بجودت شرح صدرم عطا بفرما.
الهی اگر چه درویشم ولی داراتر از من کیست که تو دارائی منی.
الهی دندان دادی نان دادی، جان دادی جانان بده.

الهی در سر خمار تو دارم و در دل اسرار تو دارم و بر زبان اشعار تو
الهی اگر گویم ستایش و ثنای تو گویم و اگر جویم رضای تو جویم
الهی اگر طاعت بسی ندارم اندر دو جهان جز تو کسی ندارم .

الهی در سر خمار تو دارم و در دل اسرار تو دارم و بر زبان اشعار تو
الهی اگر گویم ستایش و ثنای تو گویم و اگر جویم رضای تو جویم
الهی اگر طاعت بسی ندارم اندر دو جهان جز تو کسی ندارم .
الهی ظاهری داریم بس شوریده و باطنی داریم بخواب غفلت آلوده و دیده ای پر آب گاهی در آتش می سوزیم و گاهی در آب دیده غرق .

طبقه بندی موضوعی



محور عنصری رسالت همة پیام آوران، مخصوصاً خاتم آنها (علیهم آلاف التحیّه والثناء) دو چیز است : یکی «تعلیم کتاب و حکمت» و دیگری «تزکیة نفوس» . یُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَه وَ یُزَکّیهِمْ (1). نه تعلیم کتاب و حکمت با تن و بدن کار دارد و نه تهذیب و تزکیه با تن کار دارد. هر دو با جان انسان در ارتباط اند و جان انسانی نه زن است و نه مرد ! روح از آن جهت که مجرّد است نه مذکّر است، نه مؤنث ! بدن یا مذکّر است یا مؤنث.

پس آنچه در قلمرو رسالت انبیاء است جان آدمی است که فراتر از تذکیه و تأنیث است. و آنچه محکوم به تذکیر و تأنیث است ، در قلمرو مستقیم رسالت انبیاء نیست . کارهای اجرائی بر اساس ساختار گوناگون تن تقسیم شده است . و هر کمالی را جان انسانی که تحصیل کرد ، توان آن را دارد که در محدودة تن پیاده کند. 
گرچه زنان بی شماری به مقام والای کمال بار یافته اند ، ولی افرادی چون فاطمة زهرا (سلام الله علیها) اندک اند ؛ چه اینکه مردان زیادی به کمالهای والا راه یافته اند، ولی افرادی چون علی بن أبیطالب (سلام الله علیه) کم اند .

سخنی را امام حسین، سالار شهیدان (سلام الله علیه) نقل می کند؛ می گوید: وقتی آیة: یا أیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَجعَلُوا دُعاءَ الرَّسُولِ بِینَکُمْ کَدُعاءِ بَعضِکُمْ بَعضاً (2) نازل شده است ؛ یعنی مؤمنین ! در هنگام خواندن پیامبر را با افراد دیگر یکسان قرار ندهید ، او را با اسم صدا نزنید و نخوانید ؛ مادرم فاطمه (سلام الله علیها) هیبت زده شد ! گفت : اوّلین کسی که موظّف است به این آیه عمل کند ، ما خاندان رسالت ایم . من از این به بعد نمی توانم پدرم را به عنوان (یا اَبَه) خطاب کنم ! بلکه باید او را به عنوان « یا رسول الله » صدا بزنم.

حسین بن علی (سلام الله علیهما) از مادرش نقل می کند، می گوید : تَهَیَّبْتُ (3). هیبت این پیام مرا گرفت . من برای اوّلین بار که خواستم پدرم را صدا بزنم ، گفتم : یا رسول الله ! آنگاه پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیّه والثناء) به فاطمه (سلام الله علیها) فرمود : أنْتِ مِنّی وَ أنَا مِنکِ . تو از منی و من هم از تو . تو بیگانه نیستی . این آیه مال دیگران است . بیگانگان اگر بخواهند ما را صدا بزنند ، باید با وصف ممتاز رسالت ما را بخوانند . ولی شما که آشنائید و از خود من اید ، و من از شمایم ، نباید شما هیبت زده مرا به عنوان « یا رسول الله » خطاب کنید . تو بگو : « یا اَبَه » ! فَإنَّهُ اَحَبُّ لِلْقَلبْ وَ اَرضی لِلْرَّبْ (4).

تو اگر مرا به عنوان « پدر » صدا بزنی ، برای قلبم محبوب تر است و پیش ذات أقدس إله مرضی تر ! خدا از این راضی است که تو مرا به عنوان پدر خطاب کنی و من هم خرسندم که تو مرا به عنوان پدر صدا بزنی ! بسیار خوشحال ام که فرزندی چون تو دارم . تو هم خوشحالی که فرزند منی ! 
این جریان نشان می دهد ، همانطوری که وجود مبارک رسول گرامی نسبت به امیرالمؤمنین و امام حسن و امام حسین (علیهم السَّلام) فرمود : أنتَ مِنّی أنَا مِنکْ (5) ، به فاطمة زهرا (سلام الله علیها) هم فرمود : أنْتِ مِنّی وَ أنَا مِنکِ . و این برای آن است که وجود مبارک این بی بی به مقام والای عصمت و حجیّت کامل رسیده است . لذا امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) در بخشی از سخنانی که در نهج البلاغه آمده است ، به فتوای سیّدة دو عالم استناد می کند . می فرماید : این مطلب را فاطمه چنین گفته است و فتوا داده است !

قول فاطمة معصومه (سلام الله علیها) مانند قول سیزده معصوم دیگر حجّت است . سنّت هر معصومی ، خواه به صورت گفتار ، خواه به صورت نوشتار ، خواه به صورت رفتار حجّت است. دربارة وجود مبارک پیامبر که نوشتاری ندارد ، املاء اش مانند قول اش حجّت است. دیگران، یعنی هر کدام از سیزده معصوم دیگر حرفی بزنند ، املاء کنند ، چیزی را بنویسند ، کاری را امضاء بکنند ، کاری را انجام بدهند ، شرعاً حجّت است. جامعة اسلامی می تواند به استناد سنّت فاطمة معصومه (سلام الله علیها) أعم از قولاو ، فعل او، املای او، کتابت او ، تقریر او استناد کند . چنین کسی به منزلة جان پیامبر می شود. 
و اگر به منزلة جان پیامبر شد ، آنچه در جان پیامبر می گذرد ، او با خبر است ! این أنتَ مِنّی وَ أنَا مِنکِ یک تعبیر تعارف آمیز نیست . زیرا معصوم از گزند تعارف و مبالغه و اغراق مصون است . وقتی بفرماید : تو از منی و من از تو ام ، یعنی در مقام نورانیّت ، آنچه من درک می کنم ، تو با خبری . آنچه من می یابم ، تو مستحضری . البتّه همة سیزده معصوم دیگر در شعاع ولایت رسول گرامی و رسالت و نبوّت او فیض می گیرند . ولی در همان محدوده از فیض غیب برخوردارند . اگر روح قُدُس در قلب پیغمبر نازل می شود و اگر روح امین در دل پیغمبر فرود می آید ، و کسی که به منزلة جان پیغمبر است ، آنچه در جان پیغمبر می گذرد ، او با خبر است.

اینکه وجود مبارک امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) به پیغمبر فرمود : إنّی أری نُورَ الوَحی وَ اَشُّمُ رِیحَ النُّبُوَّه (6)، و وجود مبارک رسول گرامی به امیرالمؤمنین (سلام الله علیهما) فرمود : یا علی ! إنَّکَ تَری مَا أری وَ تَسمَعُ مَا اَسمَعْ إلا أنَّکَ لَستَ بِنَبِیٍّ‌ وَ إنَّکَ لَوَزیر(7) ، یعنی یا علی ! آنچه را من می بینم ، تو می بینی . و آنچه را من می شنوم ، تو می شنوی . لکن تو پیامبر نیستی و وزیر منی و خلیفه و جانشین منی ؛ برای آن است که وجود مبارک امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) به منزلة جان پیغمبر است . این یک مقدّمه ؛ و فرشتة وحی در جان پیغمبر نزول می کند ، که خدا فرمود : نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الأمینُ عَلی قَلبِکَ لِتَکُونَ مِنَ المُنذِرینْ (8). این دو مقدّمه .

پس کسی که به منزلة جان پیغمبر است ، آنچه در جان آن حضرت فرو می آید ، این با خبر است . منتها آنچه که فرو می آید ، بر جان پیامبر فرود می آید ، نه بر جان دیگران ! لکن کسانی که در حریم اَمن جان پیامبر راه دارند ، از برکت پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیّه والثناء) از این معارف و مآثر برخوردار خواهند بود . خواه در حرم اَمن دل پیغمبر کسی چون علی باشد ، راه دارد . خواه چون فاطمه باشد ، راه دارد . 
می بینید در این محدوده که سخن از جان است و دل ، سخن از مذکّر و مؤنث نیست . وقتی سخن از جان است ، سخن از قلب است ، و روح انسان نه مذکّر است ، نه مؤنث ، هر کس پرهیزکارتر و آگاه تر بود ، به پیغمبر نزدیک تر است و از وحی ای که بر آن حضرت فرود می آید ، با خبر تر . 
نشانة این که این بی بی جزء نزدیکترین افراد به پیغمبر اسلام (علیه و علی آله آلاف التحیّه والثناء) است ، این است که : در همة موارد صحنة قیامت کُبری ، بی بی می تواند حضور داشته باشد . شرح قیامت کار آسانی نیست ! روزی است که انسانها را پیر می کند !! یُوماً‌ یَجعَلُ الوِلدانَ شِیباً (9). آن روز اَحدی حقّ سخن گفتن ندارد ، قهراً اَحدی حقّ حرکت هم ندارد تا خدا اذن بدهد . یُومَ یَقُومُ الرُّوحُ وَالمَلائِکَهْ لا یَتَکَلَّمُونَ إلا مَنْ اَذِنَ لَهُ الرَّحمنُ وَ قالَ صَواباً (10). آن روز هیچ فرشته ای حقّ حرف ندارد ، مگر اینکه خدا اذن بدهد و آنگاه سخن صحیح بگوید . اگر هیچ کسی حقّ حرف ندارد ، هیچ کسی هم حقّ حرکت ندارد . هیچ کسی حقّ هیچ کاری را ندارد ، مگر اینکه خدا اجازه بدهد .

در چنین روزی اهل بیت (علیهم الصَّلاه و علیهم السَّلام) سخنگویان الهی محسوب می شوند . 
اینکه در چند جای قرآن دارد : قالَ الَّذِینَ اُوتُوا العِلمْ وِیلَکُمْ لَقَدْ لَبِثتُمْ فِی کِتابِ اللهِ إلی یُومِ البَعثْ وَ هذا یُومُ البَعثْ (11). یا وَ عَلَی الأعرافِ رِجالٌ یَعرِفُونَ کُلَّاً بِسیماهُمْ (12)، معلوم می شود این مردان الهی که از علم برخوردارند و حقّ سخن دارند ، اینها اهل بیت اند طبق روایات و مأذون از طرف خدایند . 
در چنین روزی هیچ کسی حقّ سخن ندارد ، و گرفتار وحشت اند ، فاطمة زهرا (سلام الله علیها) از عظمت و وحشت آن روز با خبر است و از پیغمبر می پرسد : من شما را در قیامت کجا ببینم ؟ فرمود : دَمِ در بهشت ، پرچم حمد به دست من است . وَ بِیَدی لِواءُ الحَمْد (13). پرچم حمد به دست کسی است که در دنیا اهل حمد و ثناء باشد . 
وقتی اهل حمد و ثناء شد ، به جائی می رسد که خدا نعمت های فراوانی را به او عرضه می کند . وقتی نعمت های فراوان را به او عرضه کرد ، او این نعمت ها را به دیگران می دهد . وقتی این نعمت ها را به دیگران داد ، می شود ولی نعمت دیگران ! وقتی ولی نعمت دیگران شد ، مشکور و محمود دیگران می شود ، منتها به اذن خدا ؛ حمد و ثناء در مقابل نعمت است . کسی حمید است ، کسی محمود است که ولی نعمت باشد !

اگر نعمتی از کسی به دیگری رسید ، آن متنعّم از این مُنعِم حق شناسی می کند و ثنای گوی اوست . گرچه همة ثناها به خدا بر می گردد ؛ اَلحَمدُ لله ، چون رَبِّ العالَمین(14) است ، ولی دیگران که مجاری نعمت اند ، مظاهر محمود بودن اند . وقتی انسان ولی نعمت جامعة انسانی شد ، محمود آنهاست . وقتی هم ولی نعمت می شود که نعمت های فراوانی به او برسد . وقتی نعمت های فراوان به او می رسد که خود همة نعمت هائی که خدا به او داد ، به جا صرف بکند و نمازهای واجب و مستحبّ ، و سائر فرائض و نوافل را انجام بدهد ، تا پرچم حمد به دست او باشد . 
در سورة مبارکة اسراء آمده است : وَ مِنَ اللّیلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَهً لَکَ عَسی أنْ یَبعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحمُوداً (15). فرمود : شب برخیز ، نماز شب را احیاء کن و زنده کن ، شاید به مقام حمد برسی ! مقام محمود منزلتی است که دیگران در پیشگاه او حامد و شاکر و ثناگویند . ثنای درست که مصون از تملّق است در برابر نعمت صحیح و مُنعِم راستین است . اگر نعمتی دروغ بود ، ثنایش دروغ است . اگر نعمت راست بود ، ولی مُنعم دروغ بود ، ثنایش کاذب است . ولی اگر نعمت حق بود ، منعم حقیقی بود ، یعنی این نعمت از این منعم به جامعة انسانی رسیده است ، جامعة انسانی ثناگوی چنین مُنعمی است . این منعم می شود « محمود » .

محمود بودن یک منزلت است ، یک درجه است که هر کس به آن مقام نمی رسد . و هیچ کسی در جوامع انسانی به اندازة رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیّه والثناء) حمید ، محمود نیست ! آنطوری که در ارشاد القلوب دیلمی آمده ، وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیّه والثناء) فرمود : اَجوَدُ الأجواد‎ْ اَللهُ رَبُّ العالَمینْ وَ أنَا اَجوَدُ وُلدِ آدَمْ (16). فرمود : بخشنده ترین بخشنده ها بالذّات ، ذات أقدس إله است . ولی در بین بشر ، اَحدی به بخشندگی من نرسید و نخواهد رسید . سخن از جود و بخشش حاتم طاعی و مانند آن نیست ! زیرا او بر فرض رَمه شتر یا یک رَمه گاو و گوسفند را قربانی می کرد و مهمان نوازی می کرد . یک نانی می داد و یک گوشتی که تن را می پروراند . فرمود : من غذائی آوردم که جان همگان را می پروراند . یُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَه وَ یُزَکّیهِمْ . 
مسائل مالی در پیشگاه آن حضرت مطرح نبود . بیش از اندازه ای که دیگران جود مالی داشتند ، آن حضرت سخای مالی داشت . امّا کالائی که او آورد ، دیگران نیاوردند . فرمود : أنَا أجوَدُ وُلدِ آدَمْ . هیچ کسی به اندازة من بخشنده نیست . نه بخشش ظاهری ، نه بخشش باطنی . 
قهراً هیچ کسی به اندازة پیغمبر حمید نیست ، محمود نیست . و هیچ کسی به اندازة پیغمبر پرچمدار حمد و ثناء نیست . و هیچ کسی در قیامت این لِوای حمد را به دست نمی گیرد ، مگر پیغمبر . و طبق نقل مرحوم شیخ طوسی ، علی بن أبیطالب هم حامل این پرچم و لوای حمد است که فرمود : آدَمْ وَ مَنْ دُونَهُ تحت این پرچم اند (17).

آنگاه فاطمه می پرسد: من شما را کجا پیدا کنم ؟ فرمود : پرچم حمد به دست من است دم در بهشت ! عرض کرد : آن روز ، روز فَزَع اکبر است . اگر شما را‌ آنجا نیافتم ، چه کنم ؟ فرمود‌ : کنار حوض کوثر . عرض کرد : اگر آنجا نیافتم چه کنم ؟ فرمود : عِندَ الصِّراط ، عِندَ الحِساب ، عِندَ المیزان ، همة این موارد من حضور دارم . عرض کرد : من اگر شما را اینجا نیافتم ، چه کنم ؟ فرمود : کنار جهنّم هستم که دوستانم را از جهنّم باز می دارم ! فاطمه (سلام الله علیها) با شنیدن این جمله خوشحال شد!

بنا بر گزارش شبستان، آیت الله جوادی آملی ادامه می دهند: خوب؛ زن به جائی می رسد که در قیامتی که احدی حقّ حرف ندارد و حقّ حرکت ندارد، مانند پدرش و همسرش و سایر ائمه (علیهم الصَّلاه و علیهم السَّلام) بر کلّ فضای قیامت اینها اشراف دارند و می توانند همه جا حضور پیدا کنند . این که گفته می شود : وقتی فاطمه (سلام الله علیها) عبور می کند ، می گویند : غُضُّوا اَبصارَکُمْ (18)، نه به این معناست که شما چون نامحرم اید ، چشم ها را بپوشانید ، یا دیدها را بشکنید که او را نبینید ! آن روز سخن از محرم و نامحرم نیست ! چون قیامت ظرف تکلیف نیست . و این دستور هم دستور تکوینی است و نه تشریعی ! یعنی شما توان آن را ندارید که نور این بی بی را ببینید !! چشم ها را فرو بربندید و دیده ها را بشکنید . توان آن را ندارید که نورانیّت او را ببینید !

و این که احیاناً در بعضی از دعاها اینچنین آمده است که : دست ما از ریشة چادر بی بی کوتاه نشود ، بر اثر یک روایتی است که وجود مبارک بی بی (سلام الله علیها) در قیامت چادری بر سر می کند که ریشه های او و دامنه های او به تمام افراد شایستة اهل محشر می رسد ؛ طبق این حدیث است . منظور این چادر ظاهری است یا پوشش رحمت است ؟!

اگر کسی طبق بیان پیغمبر که فرمود : أنْتِ مِنّی وَ أنَا مِنکِ ، به منزلة پیغمبر شد و پیغمبر هم رَحمَهٌ‌ لِلعالَمین(19) است . وَ مَا اَرسَلناکَ إلا کافَّهً لِلنّاسْ (20)، یا رَحمَهً‌ للعالَمینْ ، قهراً چنین بانوئی مظهر رحمت جهانشمول ذات أقدس إله خواهد بود .

این بانو با آن تعلیم و تزکیه توانست در حرمی راه پیدا کند که فرشتة امین در آن حرم نازل می شود . لذا بعد از رحلت پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیّه والثناء) جبرئیل هم بر آن حضرت نازل می شد . منتها وحی تشریعی تمام شد ، احکام فقهی تمام شد ، لکن وحی تَسدیدی ، وحی های اِنبائی ، مَلاحِم ، اخبار غیبی تا روز قیامت ادامه دارد . چون رسالت قطع شدنی است ، نبوّت قطع شدنی است ، امّا ولایت قطع شدنی نیست . تا روز قیامت انسانها می توانند به مقام شامخ ولایت راه پیدا کنند .

ما برای اینکه این راه را طی کنیم ؛ اوّلین شرط آن است که خود را معطّر کنیم . معطّر کردن به این است که از بُوی بَد برهیم . یا بد بُو نباشیم ، یا اگر بُوی بدی داشتیم و داریم ، آن را با عطر بر طرف کنیم . وجود مبارک امیرالمؤمنین طبق نقل مرحوم شیخ طوسی از رسول گرامی (علیهما آلاف التحیّه والثناء) نقل کرد که وجود مبارک پیغمبر طبق این نقل فرمود : تَعَطَّرُوا بِالإستِغفارْ لا تَفضَحَنَّکُمْ رَوائِحُ الذُّنُوبْ (21). یعنی با استغفار خود را معطّر کنید تا بوی بَد گناه شما را رسوا نکند . یک انسان گنه کار ، بَد بُو است . و قیامت بُوی بَد عدّه ای ظهور می کند . آنها که معطّر اند ، خوشبویند ، هم برای خود راحتی آفریده اند ، هم برای دیگران . اگر کسی گناه نکرد که معطّر است ، و اگر خدای ناکرده آلوده شد ، قبل از هر چیز شایسته است که خود را معطّر کند به استغفار.

و وجود مبارک فاطمه (سلام الله علیها) چون اهل نیایش و استغفار و تعبّد بود ، به اینجا رسیده است . فاطمه نه چون دختر پیغمبر است به اینجا رسیده است . برای اینکه پیغمبر فرزندان دیگری هم داشت . نه چون همسر علی بن أبیطالب است به اینجا رسیده است ! چون علی بن أبیطالب همسران دیگری هم بعد از فاطمه داشت . فاطمه نه چون مادر یازده امام است به اینجا رسیده است . چون فاطمة بنت اسد مادر دوازده امام هست ، ولی به اینجا نرسید !!

فاطمة بنت اسد ، مادر امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) ، مادر دوازده امام هست ، و پیغمبر را وصیّ خود قرار داد ، و به پیغمبر عرض کرد : من از جریان قبر هراسناک ام ، از جریان قیامت وحشت ناک ام ؛ وجود مبارک پیغمبر وصیّ او شد ، در مراسم تدفین او شرکت کرد . امّا فاطمة بنت اسد که مادر دوازده امام است ، به این مقام نرسیده است ! تعبّد فاطمه و اصرار فاطمه بر بندگی او را به اینجا رسانده است.


وجود مبارک حضرت زهرا(س) چون اهل نیایش و استغفار و تعبّد بود، به مقام ولایت رسیده است، نه چون دختر پیغمبر است یا همسر علی بن أبیطالب است یا مادر یازده امام است... تعبّد فاطمه(س) و اصرار فاطمه(س) بر بندگی او را به این مقام رساند.

در شرح حال آن بانو آمده است که : وقتی پیغمبر فرمود : پایان روز جمعه ، هنگامی که نیمی از آفتاب در کرانة غرب غروب کرد و نیمی از قرص آفتاب هنوز روشن است و غروب نکرد ، آن لحظه ، لحظة استجابت دعاست . فاطمة معصومه (سلام الله علیها) کسی را مأمور کرده بود که در روزهای جمعه به پشت بام برود ، آن لحظة خاصّی که آفتاب در شُرف غروب است ببیند ، و او را با خبر کند که در آن لحظة خاصّ با راز و نیاز مخصوص به سر ببرد .

حرزی داشت که ابن طاووس به طور مُرسل این حرز را که وسیلة صیانت این بی بی از آفت های دنیا و آخرت است ، نقل می کند که بی بی نوشت : بِسْمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمْ . یا حَیُّ یا قَیُّومْ . اَغِثنِی ! ای خدائی که زنده ای و قیّم و قیّوم موجودات دیگری ، مرا در پناه خود پناه ده ؛ وَ لا تَکِلْنِی إلی نَفسِی طَرفَهَ عَینٍ اَبَداً (22). یک لحظه مرا به حال خود من وا نگذار ! با این دعا و با آن شب زنده داری و با آن تخضّع جائی را طی کرده است که رسول گرامی دربارة او فرمود : تو از منی و من از تو ام . اگر تو به من بگوئی پدر ، برای من محبوب تر است و پیش خدا خوشایند بیشتر . اَحَبُّ لِلْقَلبْ وَ اَرضی لِلْرَّبْ . …

پی نوشت ها: 
(1) سورة بقره / آیة 129
(2) سورة نور / آیة 63
(3) کشف الیقین / صفحة 354 
(4) کشف الیقین / صفحة 354 
(5) بحار الأنوار / جلد 43 / صفحة 33 / باب 2 ـ مَناقِبِها وَ فَضائِلها وَ بَعضُ أحوالِها وَ مُعجزاتِها (صَلَواتُ اللهِ عَلیها)
(6) نهج البلاغه / خطبة 192 / بابُ فضل الوحی
(7) بحار الأنوار / جلد 14 / صفحة 476 / باب 21 ـ مَا وَرَدَ بِلَفظِ النَّبِی مِنْ الأنبیاء …
(8) سورة شعراء / آیات 193 و 194
(9) سورة مزّمل / آیة 17
(10) سورة نباء / آیة 38
(11) سورة روم / آیة 56 ـ با تلخیص ؛ وَ قالَ الَّذِینَ اُوتُوا العِلمَ وَالإیمانَ لَقَدْ لَبِثتُمْ فِی کِتابِ اللهِ إلی یُومِ البَعث فَهذَا یَومُ البَعثِ وَ لکِنَّکُمْ کُنتُمْ لا تَعلَمُونْ . 
(12) سورة اعراف / آیة 48
(13) بحار الأنوار / جلد 16 / صفحة 327 / باب 11 ـ فَضائِلُهُ وَ خَصائِصُهُ (ص) …
(14) سورة حمد / آیة 2
(15) سورة اسراء / آیة 79
(16) ارشاد القلوب / جلد 1 / صفحة 14 / اَلبابُ الأوّل فِی ثَوابِ المُوعِظَه وَالنَّصیحَهَ بِها 
(17) بحار الأنوار / جلد 40 / صفحة 82 ـ … آدَمْ وَ مَنْ دُونَهُ تَحتَ ذلِکَ اللِّواء . 
(18) بحار الأنوار / جلد 7 / صفحة 336
(19) سورة انبیاء / آیة 107
(20) سورة سباء / آیة 28
(21) الأمالی للطوسی / صفحة 372
(22) مهج الدعوات / صفحة 5 ؛ حرزُ فاطمهُ الزَّهراء (س)

منبع: سخنان در دیدار با جمعی از خواهران دانشجو به مناسبت میلاد حضرت فاطمة زهرا (س) در قم ؛ 24 / 8 / 1374، از سایت خبرگزاری شبستان


  • طاهره نظیفی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی